Visit Our Sales Office

Have an idea by examining the laser cutting, scraping and marking machines on site.
Sık Sorulan Sorular
Aldığım lazer makinesi ile belirli bir kalınlığa kadar olan tüm malzemeleri kesmek istiyorum, mümkün müdür?

+Lazer makinelerinde her malzemeden aynı kalınlıkta kesmek mümkün değildir. Ulaşabileceğiniz maksimum kesim kalınlığı tamamen keseceğiniz malzemenin sertliği mukavemetiyle alakalıdır.  Örneklendirmek gerekirse; eğer 90-100W aralığında güce sahip bir lazer makineniz var ise ortalama olarak MDF malzemesinden 6 mm. , pleksiden 15mm. , ceviz kayın gibi sert bir ahşapta ortalama 1-3 mm. Kalınlık kesilebilmektedir. Görüldüğü üzere kesim kalınlığı tamamen malzemenin yapısı ve sertliğine göre değişmektedir. Kesmeniz gereken malzeme kalınlığına uygun olan lazer tüp ve makineyi satış danışmanları eşliğinde tespit edebilirsiniz.

Metal üzerine yazı, şekil ve fotoğraf aktarmak istiyorum hangi makineyi tercih etmeliyim?

+Bu durumda cevaplamamız gereken 2 soru bulunmaktadır. Birincisi çalışacağınız metal boyalı mı boyasız mı? İkinci soru ise yapmak istediğiniz işteki üretim miktarı. Birinci soruya yanıtınız eğer boyasız direkt bir metal üzerine işlem yapmaksa aynı zamanda galvo kafası sayesinde yüksek hızlarda (1 promosyon metal kalemi ortalama 1-2sn.) ve yüksek hassasiyet ile (kartvizit büyüklüğündeki bir metale 10 kıta İstiklal Marşı işlenebilir)  işlem yapabilen  fiber markalama makinelerini tercih etmelisiniz. Fakat malzemeniz eloksallı aluminyum gibi üzerinde boyalı yada şeffaf bir kaplama olan metal ise biraz daha ekonomik tedarik edebileceğiniz CO² lazerler ile daha düşük hız ve çözünürlülükte, metalin üzerindeki kaplamayı kazımak suretiyle işlem yapabilirsiniz. Eğer yüksek miktarlarda kalem, anahtarlık, kartvizitlik vb. ürünlere fason işlem yapan bir promosyoncu iseniz fiber markalama makineleri tercih etmelisiniz. Fakat bir masaüstü isimliği  yada yönlendirme levhaları gibi az miktarda butik işler yapacaksanız, boyasız  metal kullanmamak şartıyla CO² lazerler ile bu işi yapabilirsiniz.

Lazer makinelerini evimde kullanabilir miyim?

+ Teknik olarak mümkün fakat dikkat edilmesi gereken hususlar var. Öncelikle makine ile çalışırken oluşan dumanı ve kokuyu bacaya kadar aktarabileceğiniz bir havalandırma hattı olması gerekmektedir. Eğer böyle bir hat yoksa, dışarı atacağınız duman ve koku giriş yada arakatta iseniz komşularınızı rahatsız edeceğinden çalışmaya devam etmeniz pek mümkün değildir. Ve diğer bir husus ise çalışma esnasında çıkan gürültüdür. Eğer bir CO² lazer alacaksanız makinenin kendisinden ziyade makine ile birlikte gelen yan ekipmanlardan olan “salyangoz motoru” denen duman emiş motoru ve “kompresör olarakda bilinen hava üfleme motorundan 150desibel gibi ev gürültü seviyesinin çok üstünde bir ses çıkmaktadır.  Fakat bu duman ve kokuya göre çözülmesi biraz daha kolay bir sorundur.  Ortalama 85 db. Gürültü çıkartan standart salyangoz motorların yerine, emiş gücünden biraz feragât ederek 15-20db. aralığında çalışan sessiz salyangoz motorlardan tedarik edebilirsiniz. Kompresörler içinde yine piyasada sessiz olarak adlandırılan hatta “dişçi kompresörü” diyede bilinen ortalama 45db. gürültü seviyesiyle çalışan kompresörler tercih edilmelidir. Bu iki ekipman dışında kalan chiller yani soğutucu ve makinenin kendisi fazla gürültü çıkarmamaktadır. Duman ve gürültü konusunu hallettikten sonra son olarak makinenin daireye yerleştirilmesi hususu bulunmaktadır. Lazer makineleri her ne kadar ufak parçalara ayırılabilir yapıda olsada unutulmamalıdır ki bu şekilde ufak parçalara ayrılıp sonrasında tekrar toplanan makinelerde ilerleyen zamanlarda gönye problemleri çıkabilmektedir. O yüzden mümkün mertebe gerekirse vinçde kullanılarak makineyi bölmeden içeri sokmaya çalışmak gerekmektedir. Ev içerisinde kullanabileceğiniz bir diğer makine ise fiber markalama makineleridir.  Eğer evinizde bir fiber markalama makinesi kullanmak istiyorsanız, yukarıda bahsedilen sorunların hiçbirisi ile karşılaşmazsınız. Sadece markalama esnasında çıkan hafif miktardaki partikülleri emiş yapabileceğiniz küçük bir filtre cihazı ile makineyi kullanabilirsiniz.

Herhangi bir grafik programı bilgim yada makine kullanma tecrübem yok. Lazer makinelerini kullanabilir miyim?

+Elbette, lazer kesim kazıma makineleri kullanım açısından en kolay makinelerden birisidir.  Tabii ki yapacağınız iş ile ilgili elinizde bir vektörel çizim olması gerekmektedir.  Bu çizim dosyasını internetten ücretli-ücretsiz şekilde edinebilir yada bir grafikere çizdirebilirsiniz.  Lazer makinelerini kullanan kişi yada firmalar çoğunlukla CorelDraw yazılımını kullanmaktadır. CorelDraw ise diğer grafik programlarına kıyasla öğrenilmesi en kolay olan programlardan birisidir. Bu programı internette videolar izleyerek yada kısa süreli kursa giderek öğrendiktikten sonra kendi vektörel çizimlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.  Özetle vektörel çiziminizi download ettiniz, çizdirdiniz yada kendiniz çizdiniz. İşin bundan sonraki kısmı, kolay arayüz programımız  ve makine kurulumunda verdiğimiz kullanım ve bakım eğitimi sayesinde son derece kolaydır.  Eğer herhangi bir malzeme üzerine bir fotoğraf kazıması yapacaksanız o zaman herhangi bir grafik programına gerek olmadan fotoğrafı direkt lazer arayüz programına aktararak da işlem yapabilirsiniz. Tabii ki fotoğrafın daha güzel çıkması için görüntü ayarlarında birtakım iyileştirmeler yapmak daha güzel neticeler almanızı sağlayacaktır. Unutmamak gerekir ki makineyi aldığınız firma size sadece makineyi nasıl kullanıcağınızı öğretir, yapılacak olan ürünlerde farklılaşmak istiyorsanız bu tamamen sizin azminize, tasarım bilginize ve  hayal gücünüze bağlıdır.

Lazer makinesini alacağım firmayı seçerken nelere dikkat etmeliyim?

+ Lazer makinesini seçerken mekanik olarak son teknoloji ürünlerinin kullanıldığına dikkat etmek gerekir. Asıl önemli olan ise kesinlikle makineyi alacağınız firmanın sattığı makinenin arkasında durmasıdır.  Lazer makineleri özellikle ilk defa alacak olanlar için kapalı kutudur. Firmalar genellikle makineyi alıp uzun süreler servis yüzü görmeden kullanacağını sanır fakat genelde öyle olmaz. Bunun sebebi ise lazer makinelerinin hassas yapılarıdır.  Çevresel faktörlerden kolaylıkla etkilenebilecek yapıda olan makinelerdir. Hatta akşam çalışır vaziyette kapatılan makinenin sabah açılmadığı bile gözlemlenmiştir. Bu durumda kesinlikle makineyi aldığınız firmadan hızlı ve etkili bir servis hizmeti almanız gerekmektedir. Maalesef gözlemlemekteyiz ki birçok firma lazer makinelerini  sadece ithal edip satışını yapmakta  sonrasıylada pek ilgilenmemekte yada hakkettiği gibi ilgilenememektedir.  Makineyi aldığınız firmadan, Türkiye’nin hangi şehrinde olursanız olun sağlıklı ve hızlı bir hizmet almak tamamen o firmanın teknik servis ekibinin niteliği ve personel sayısı ile ilgilidir. Buda firma maliyetlerini arttıran bir unsurdur. Özetlemek gerekirse makine alırken, “en ucuz makine, en iyi makinedir” mantığı sonradan sizi üzebilir. Bütçeniz dahilinde  sağlıklı bir servis hizmeti alabileceğinize inandığınız firmaları tercih etmeniz gerekmektedir.  Almira Teknoloji olarak, en başından beri sürecin bu kısmına önem veren bir firma olduğumuz için; 40’a yakın üniversite ve eğitim kurumu, belediyeler, halk eğitim merkezleri, Arçelik, Eczacıbaşı,  Amerikan Hastanesi,  İstikbal, TÜBİTAK, TUSAŞ gibi kurum ve kuruluşların  satış sonrası süreçlerini kolaylıkla yönetebilmekteyiz.

Lazer makinesini aldıktan sonra işler umduğum gibi gitmediği takdirde değerinde elden çıkarabilir miyim?

+ Lazer makinelerinin 2.el fiyatları makine durumuna bağlı olmakla birlikte genelde çok değer kaybına uğramazlar

Makinelerin garanti süreleri ve süreçleri nelerdir?

+Almira Teknoloji olarak fiyat politikalarımızdan ötürü sattığımız AEON serisi makinelerimizi 2 yıl, CREASPEED serisi makinelerimize de (Fiber markalama makinesi hariç) 1 yıl garanti vermekteyiz. Garanti süreleri içerisinde arıza oluştuğunda eğer İstanbul dışı ise sadece yol ücreti talep edilir. Servis yada değişim olduysa yedek parça ücreti alınmaz. Garanti bittikten sonrada yedek parça ve servis ücretlerimiz makul seviyededir.

Lazer tüplerin ömürleri ne kadardır?

+Bu sıkça karşılaştığımız bir soru olmakla birlikte eğer cam tüpler söz konusu ise net bir cevabı bulunmamaktadır.  Cam tüp üreticileri her nekadar 10.000saat  8.000saat gibi süreler zikretsede bunlar piyasa şartlarında çok gerçekciliği olan bilgiler değildir.  Cam tüp üreticisi firmanın verdiği bu bilgiler;  ürettiğimiz  yazıcıda  dolu bir tonerle 3.000 sayfa çıktı alınabilir diyen teknoloji firması ile ürettiğimiz araçlar 100km.’de  4.2lt. yakıt tüketir diyen otomotiv firmasının verdiği bilgilerden çok farklı değildir.  Her ikisininde gerçek hayata ne kadar yansıdığı tartışılır.  Lazer  cam tüplerin ömür sayacı bulunmamaktadır ve üretimlerinden kaynaklanan bir standartları bulunmamaktadır.  Bu şu anlama gelmektedir eğer cam tüplü bir lazer makineniz varsa heran her şeye hazırlıklı olmanız gerekir.

 Tabiki tüpün bitmekte olduğunu arkadaki lazer ışığının renginin iyice beyaza yakınlaşmasından veya ilk zamanlardaki hızlarla artık kesemiyor olmanızdan anlayabilirsiniz fakat bazen ansızında tüpler bozulabilir. Biz bu noktada müşterilerimizin en azından ilk 6 ay endişelenmemeleri için lazer cam tüplere 6 aylık bir garanti hizmeti sunmaktayız. “İlk 6 ay zaten ne gibi bir sorun olabilir ki? “ gibi bir düşünceniz olabilir fakat cam tüplerde çok uç örneklerle karşılaşabilmekteyiz. Makineyi aldıktan sonra 15 gün  1ay gibi kısa sürelerde bile tüpü kendiliğinden tükenen kullanıcılar bulunmaktadır. Bu garanti kullanıma bağlı tükenmeleri kapsar. İlk 6 ay makine 7/24 dahi kullanılsa eğer lazer ışığı biterse yeni bir cam tüp göndermekteyiz. Bu tüpün takılma ücreti yada nakliye ücreti garanti kapsamında karşılanmaz. Soğutucuyu açmadığınızdan ötürü çatlarsa yada sert bir cisimle çarpdığınızdan ötürü tüp zarar görürse bu garanti kapsamında değildir.

Cam tüplerin dışında kullanılan diğer lazer tüp türü ise “metal tüp”’dür. Yaygın olarak ismi metal tüp olduğu için metali kesebileceği yada metale de kazıma yapabileceği algısı vardır fakat bu doğru değildir.  Gazın saklandığı hazne metal olduğundan ötürü bu isim kullanılmaktadır. Cam tüp ile aralarında işlem yapılabilen malzemeler açısından hiçbir farklılık bulunmamaktadır. Fakat çok daha uzun ,stabil ve hassas bir kullanım sunar.  Bittiğinde ise daha makul ücretlerle dolumu yapılıp tekrar kullanılabilir. Fakat cam tüple kıyaslandığında ciddi bir fiyat farkı vardır.  Bu konuda satış danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Lazer makineleriyle çalışırken zarar görebilir miyim?

+Lazer makinelerini kullanırken iş güvenliği açısından dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Makine çalışır vaziyetteyken kesinlikle kapağın açılmaması gerekir. Zaten açıldığında güvenlik sensörü lazer ışığını kesecektir. Bu lazer ışığı cildinizle temas ettiğinde ufak yanıklar oluşturur.  Fiber markalama makinelerinde ise lazer ışığının cilde temas ettiğinde herhangi bir zararı yoktur. Fakat yinede işlem yaptığı malzemeden sekip göze temas etmesi riskine karşılık özel gözlük kullanılması tavsiye edilir.

Lazer makineleri radyasyon yayar mı ?

+Bir diğer soru ise lazer makinelerinin radyasyon yayıyor olup olmadığıdır. Bunun cevabı evet yaymaktadır fakat evinizde kullandığınız herhangi bir elektronik cihaz yada cep telefonunuz kadardır. Sağlık açısından problem oluştaracak seviyede değildir.

Almira TechnologyIstanbul Turkey

Since 2006, we have been developing and importing computer-aided high-tech laser cutting, scraping and marking systems.
Working hours
Monday to Friday: 8: 00-18-30
Saturday-Sunday: Closed
E-mail
info@almiratek.com
Address
Cumhuriyet Mah.Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark İç Kapı No:6 41400 Gebze / Kocaeli
Telephone
0212-438-16-26

Istanbul Turkey

Since 2006, we have been developing and importing computer-aided high-tech laser cutting, scraping and marking systems.
Address
Cumhuriyet Mah. Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark İç Kapı No:6 41400 Gebze / Kocaeli
Telephone
0212-438-16-26
E-mail
info@almiratek.com
Working hours
Monday to Friday: 8: 00-18-30
Saturday-Pazer: Closed
en_USEnglish